POGOJI POSLOVANJA

1. SPLOŠNO


V tem dokumentu so navedeni pogoji prodaje licenčnih in avtorsko zaščitenih materialov, opredeljeni v nadaljevanju ("Prodaja"), ki jih organizira Luka Vovk.

Definicije, uporabljene v teh pogojih, pomenijo:

  • Naročnik - oseba, pravna oseba ali organizacija brez pravnega zastopanja, ki naroča ali načrtuje naročanje pri prodajalcu, uporablja druge storitve, ki jih prodaja prodajalec na spletnem mestu prodajalca, vključno z zgoraj omenjenim potrošnikom.
  • Potrošnik - oseba, ki naroči ali načrtuje naročilo pri prodajalcu, uporablja druge storitve, ki jih prodaja prodajalec z uporabo spletnega mesta prodajalca, za namene, ki niso neposredno povezani z delom ali poslovno dejavnostjo potrošnika.
  • Licencirano gradivo - vse slike, filmi, video posnetki, zvočni zapisi, slike, ustvarjene optično, elektronsko, digitalno ali na kakršen koli drug način, vključno s tistimi, narejenimi z uporabo fotografskih negativov, diapozitivov, odtisov, tiskov, izvirnih digitalnih datotek ali njihovih kopij, pa tudi katere koli drugi drugi izdelki ali stvaritve, zaščitene z avtorskimi pravicami, blagovnimi znamkami, patenti ali pravicami intelektualne lastnine. Licenčni material se lahko uporablja samo v skladu s pogoji, navedenimi v licenčnih pogodbah, primernih za določene vrste licenčnih materialov, ki so na voljo na spletnem mestu.
  • Račun - elektronsko ustvarjen ali fizično natisnjen dokument, ki ga je izdal prodajalec, vključno z informacijami o stranki, ki podeljuje licenco, izbranim licenciranim (-ih) materialom (-i) in ustrezni ceni dodeljene licence („licenčnina“).

Spletno mesto www.lukavovk.si - spletna storitev, ki jo upravlja prodajalec.


2. ODKUP FOTOGRAFIJ


Večinoma so vse fotografije objavljene na spletni strani www.lukavovk.si na voljo za odkup za uporabo v drugih medijih ali za drugačne namene – npr. tiskanje in okvirjanje za na steno. Za odkup fotografij pošljite povpraševanje na office@lukavovk.si.


3. AVTORSKE PRAVICE


Objavljene vsebine so ali v lasti avtorja Luka Vovka. Vsakršno kopiranje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti avtorja je prepovedano. Razširjanje spletnih vsebin je dovoljeno le preko hiperpovezav na spletno mesto www.lukavovk.si in njegove podstrani. Avtor lahko za vsebine, ki niso deljene v skladu s pogoji zahteva njihovo takojšnjo odstranitev. Lahko pa tudi brez predhodnega opozorila izstavi račun za objavljeno fotografijo v višini 100,00 eur na brez dovoljenja objavljeno fotografijo.

Brez dovoljenja Luka Vovk fotografij objavljenih na strani ni dovoljeno kopirati, predelovati, javno prikazovati izven spletne strani www.lukavovk.si, pretvoriti v drugačen zapis ali na analogni nosilec, ali uporabiti kako drugače razen za zaslonski prikaz. Shranjevanje objavljenih fotografij v začasni pomnilnik računalnika ali na trajno spominsko enoto je dovoljeno samo za osebno uporabo. Globinsko povezovanje (deep linking) na fotografije objavljene v fotogaleriji ni dovoljeno. Dovoljeno je povezovanje s hiperpovezavo, pri čemer mora biti za povprečnega uporabnika spletnih storitev že na prvi pogled vidno, da gre za povezavo na stran www.lukavovk.si.


4. PLAČILO


Plačilni pogoji za materiale, ki jih je naročnik izbral med oddajo naročila, so:

Bančno nakazilo ali z uporabo storitve Paypal.


5. OBDELAVLA NAROČIL


Prodajalec začne obdelavo naročila za licenčne materiale, ko prejme pozitivno potrditev o nakazilu.

Kupljeni licenčni material se naročniku dostavi:

  • Priloga k e-pošti, poslana na naslov, ki ga je naročnik navedel med oddajo naročila, ali
  • Skupna raba datoteke na strežniku WeTransfer ali
  • Skupna raba internetnega naslova, s katerega je mogoče prenesti izbrano datoteko.

Oddaja naročila in izvedba plačila pomeni, da je stranka odobrila vse pogoje licence, povezane z izbranim licenčnim materialom.

Naročila oddana v delovnih dneh od 9:00 do 17:00 bodo obdelana v 24 urah po prejemu pozitivnega potrdila o plačilu.


7. PREKLIC POGODBE


Stranka kot potrošnik ima pravico do odstopa od pogodbe o prodaji na daljavo brez obrazložitve s predložitvijo ustrezne pisne izjave v 10 dneh. Naročnikova pravica do odstopa od pogodbe o prodaji na daljavo ne velja za pogodbo o nakupu, katere predmeti so avdio in / ali video posnetki, posneti na digitalnih merilih za shranjevanje podatkov po odstranitvi prvotne embalaže. Potrošnikova pravica do vračila licenčnih materialov ne velja za prodajo izdelkov in storitev v obliki "datoteka je poslana po e-pošti" ali "datoteka za prenos" zaradi posebnosti takega izdelka. Glede licenčnih materialov v obliki elektronske datoteke naročnik nima pravice do preklica prodajne pogodbe, če:

  • Naloženo je bilo licenčno gradivo oz
  • Naročnik je imel možnost prenosa licenčnega gradiva, tako da je od prodajalca prejel e-poštno sporočilo s prilogo, ki je licenčni material, ali
  • Naročnik je od prodajalca prejel internetni naslov, s katerega je bila morda prenesena izbrana datoteka.


8. VRNITEV PLAČILA


Plačila za nedostavljene ali poškodovane licenčne materiale bodo vrnjena na strankin bančni račun ali na račun kreditne kartice, če so bila pravilno opravljena in dokončana, in sicer z bančnim nakazilom, opravljenim v skladu s predračunom, ki ga je izdal prodajalec in poslal stranki ali kreditni kartici.


Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadar koli, brez predhodnega obvestila in brez obrazložitve. Splošni pogoji veljajo od 2.1.2021 do preklica oz. objave novih splošnih pogojev.


V Radovljici, dne 3.3.2021